Kissalapaset intialaisella peukalolla (modified Cat mittens by Jorid Linvik)

Vuosi ilman kissalapasia ei ole vuosi eikä mikkään. Siispä joutuin katteja kutomaan, ettei vuosi lipsahda pitkäksi.

Olen tehnyt Joridin katit jo kahdesti: Drops Alpacasta ja Hjertegarn Alpaca Silkistä. Nyt valitsin langaksi Hjertegarn Exclusive Alpacan ja täräytin tumppuihin ohjeen vastaisesti intialaisen peukalon. Lankavalinta ainakin osui nyt kohdilleen, sillä lanka sopii hyvin kirjoneuleeseen, jäljestä tulee sangen siisti, vaikka lapasia ei ole sen kummemmin litistelty tai lätistelty. Lisäksi tällä langalla tulee lapasista ehkä pikkasen suuremmat kuin noista muista neuloen eli lapaset ovat juuri sopivat käteeni, eivät liian lyhyet. Ja tukevanoloiset ja pehmoiset ovat.

Joridin lapasissa ei toki ole mitään vikaa, aivan mielettömän kauniit ovat. Vika onkin enemmän minussa, halusin oikaista ja nopeuttaa valmistumista pelkistämällä kämmenen puolen ja ranteen kuviot nopsiksi rannuiksi vain. Lisäksi halusin tehdä lapasiin intialaisen peukalon, koska se nyt vain istuu niin hyvin käteen.

Malli: Modattu Jorid Linvikin kissalapanen (Cat mittens by Jorid Linvik, linkki Joridin ohjeputiikkiin: http://www.joridweb.com/butikk/shop.html)
Lanka: Hjertegarn Exclusive Alpaca, sininen 9150 & valkoinen 2100
Puikot: KnitPro 2 1/2
Langankulutus: 63 g
Ja sitten joutuin vaunulenkille, asiakas hoputtaa jo tuolla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Oikeaa villaa